Meerstemmig gemengd koor
Ledenrubriek.
© Ch@m - Meerstemmig gemengd koor - Destelbergen
Dirigent

Na zijn studies “master muziektheorie-schriftuur” aan het Koninklijk Conservatorium Gent, begon Johannes Dewilde aan hetzelfde conservatorium de studierichting “uitvoerend muzikant” en studeerde hij trompet en cornet bij Steven Devolder en Benny Wiame.

Als trompettist was Johannes jarenlang actief lid van Brassband Panta Rhei als “principal cornet” en bij Metropole Brassband als “assistant principal cornet”. Hij speelde als freelance trompettist bij verschillende

professionele ensembles en orkesten (hafabra en symfonisch), en is medeoprichter en spelend lid van koperkwartet Qua Brass. Momenteel speelt hij solobugel bij Metropole Brassband.

Sinds 2006 is Johannes als leerkracht AMV verbonden aan de muziekacademie voor Muziek, Woord en Dans van het Gemeenschapsonderwijs in Gent.

Tegenwoordig legt hij zich steeds meer toe op (koor)directie. Aan het Conservatorium van Gent volgde hij orkestdirectie bij Eddy Van Oosthuyse en Dirk Brossé en koordirectie bij Florian Heyerick en Marc Michael De Smet. Hij nam deel aan verschillende mastercursussen waar hij onder andere les kreeg van Jan Vuye, Godfried van de Vyvere, Louis Buskens en Jard van Nes. Op de Internationale Bachdagen van Brugge kreeg hij les van Patrick Peire, Ignace Thevelein en Ludo Claesen.

Als dirigent/repetitor stond Johannes voor verschillende gerenommeerde koren en ensembles, zoals het Jef Tinelkoor (Gent), Toon op Toon (Ronse), Con Cuore (Waregem), Vagantes Morborum (Brugge), Kamerkoor Furiant (Gent), Kinderkoor Furiakanti (Gent), het Brabant Koor (NL), Arc Sonore (St-Niklaas), het Gents Universitair Symfonisch Orkest en vele gelegenheidskoren en -ensembles voor musicalproducties en andere optredens.

Momenteel is hij vaste dirigent van het meisjeskoor Amaranthe uit Oudenaarde, het gemend koor Ch@m uit Destelbergen, het kinderkoor en het jeugdkoor van de muziekacademie van het GO! en repetitor van de Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging als assistent van Jan Vuye.

In juni 2012 behaalde Johannes de graad van “master koordirectie” aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Luc Anthonis en Geert Hendrix.

Ch@m behaalde onder leiding van Johannes Dewilde tijdens het provinviaal koortoernooi in 2012 de klassificatie van 2de afdeling en bevestigde dit in 2016 met onderscheiding.