Hanne Van Gastel (°1984)

groeide op in een muzikale familie en begon al op jonge leeftijd enthousiast piano te spelen.

Nadat ze afstudeerde aan de Academie voor Podiumkunsten in Gent bij Luc Van Loo vervolgde ze haar pianostudies aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Eva Korniszewska en Frans Van Beveren. Ze behaalde haar masterdiploma piano in 2008.

Tijdens deze studies zong ze onder dirigenten als Kurt Bikkembergs, Johan Van Bouwelen, Paul Schollaert en Erik Van Nevel. Later kreeg ze zelf de smaak voor het dirigeren te pakken en deed ze haar eerste ervaring op als koordirigente van het Leuvense solidariteitskoor Pati Pati. Hanne is zelf lid van verscheidene koren, waaronder het DKO-koor Terpander o.l.v. Godfried Van de Vyvere en Capella Vocale o.l.v. Marc Goossens.

Ook als pianobegeleidster is ze meermaals actief. In september 2012 richtte ze samen met enkele vrienden het jonge koor Coro Maín op, waarmee ze zich voorstelde in 2017 op het Provinciale koorzangtoernooi van Oost-Vlaanderen en er eerste divisie behaalde. Sinds september 2018 is ze aan een nieuw avontuur begonnen met Ch@m, dat vroeger geleid werd door Johannes Dewilde.